Mijn missie:
Ik wens iedere mantelzorger een goede balans in zijn of haar leven toe, waarin u naast mantelzorger ook weer partner, ouder of kind kan zijn.
Hoe het begon
Als kind wist ik al vroeg wat ik wilde worden: zuster in het ziekenhuis!
Inderdaad heb ik mijn hart gevolgd; ik ben A Verpleegkundige geworden en ik heb in verschillende ziekenhuizen en als verpleegkundige in de wijk gewerkt.
Toen ik kinderen kreeg kwam ik in aanraking met schminken. Dit vond ik zo leuk, dat ik van mijn hobby mijn werk heb gemaakt en zo werd ik ondernemer. Jarenlang heb ik met veel passie en enthousiasme cursussen gegeven en een webshop gehad.
Als mantelzorger werd ik van het kastje naar de muur gestuurd
In de loop van de tijd kwam mantelzorg voor mijn ouders op mijn pad. Ook in mijn naaste familiekring zie ik van heel dichtbij hoe zwaar het is om fulltime mantelzorger te zijn en hoe je leven langzaam steeds meer in het teken van mantelzorg kan komen te staan.
Ik heb zelf ervaren hoe ingewikkeld de regels zijn om professionele zorg in te zetten. Hoe moeilijk het is om mogelijkheden te vinden om verantwoord thuis te blijven wonen en hoe lastig het kan zijn om werk en mantelzorg te combineren.
Ik verdwaalde in alle regels en werd van het kastje naar de muur gestuurd als ik iets wilde regelen. Ik bedacht me toen hoe geweldig het zou zijn wanneer ik iemand kon bellen die weet wat er mogelijk is, waar je moet zijn en wat de regels zijn.
Inmiddels weet ik dat zo iemand bestaat; dat is een Mantelzorgmakelaar!
Wat had ik in die periode graag een Mantelzorgmakelaar gekend die mij hierbij had kunnen helpen en mij had kunnen wijzen op de mogelijkheden die er wél waren.
Als Mantelzorgmakelaar is het cirkeltje rond
Ik was al een tijdje op zoek naar nieuwe mogelijkheden omdat ik mijn webshop niet meer genoeg uitdaging vond. Mijn hart bleef toch bij de zorg liggen en ik wilde meer balans in mijn werk en privé. Ik werd meteen enthousiast toen het beroep van Mantelzorgmakelaar op mijn pad kwam en ik ben gestart met de post-hbo-opleiding voor Mantelzorgmakelaar.
Als aanvulling hierop heb ik nog een cursus Verlies en Rouw gevolgd. In mijn werk kom ik vele vormen van verlies tegen en ik wilde hier graag meer van weten.
Het vak van Mantelzorgmakelaar is mij op het lijf geschreven; regelen zit in mijn genen en ik ben heel gedreven en vasthoudend in mijn werk. Een mantelzorger ben je vanuit je hart en het is vaak moeilijk om toe te geven dat je het even niet meer kan of weet; hoe fijn is het dan om deze mantelzorgers te kunnen helpen en iets te kunnen betekenen. Sinds januari 2021 ben ik werkzaam als zelfstandig Mantelzorgmakelaar. Sinds eind 2023 werk ik een aantal uur per week als Mantelzorgmakelaar voor Zorggenoot en sinds 1 juli 2024 ook als onafhankelijk Cliëntondersteuner WLZ voor Secura.
Inmiddels heb ik al vele mantelzorgers mogen helpen en ondersteunen om hun weg te vinden in de zorg en regelgeving.
Bent u mantelzorger en spreekt dit u aan? Bel of mail mij gerust als u wilt weten wat ik voor u kan betekenen.
Zorg er voor dat de mantelzorg
goed geregeld is!
Kennisbank
Mantelzorg en verlies: Levend verlies
Mantelzorg voor een naaste Je zorgt al een tijdje voor iemand uit je omgeving en dan realiseer je je ineens dat je mantelzorger bent.Het kenmerk
Dag van de mantelzorg
Mantelzorg begint klein Mantelzorg is iets wat je overkomt en meestal ook klein begint; er zijn maar weinig mantelzorgers die er echt voor gekozen hebben
Levenstestament: Regel uw zaken goed voor later
Wat is een levenstestament? Vaak maken mens wel een testament om te zorgen dat na hun dood hun bezittingen verdeeld worden en het financieel goed
Zorg zelf inkopen met een PGB
Verschillende wetten U kunt vanuit verschillende wetten zorg ontvangen. U krijgt bijvoorbeeld thuiszorg als u tijdelijk ziek bent via de zorgverzekering, huishoudelijke hulp of begeleiding
Eigen bijdrage Wet langdurige zorg
De zorg betaalbaar houden: Om de zorg in Nederland betaalbaar te houden wordt een inkomensafhankelijke eigen bijdrage gevraagd zodra u aanspraak maakt op de Wet
Op de wachtlijst voor een verpleeghuis of instelling
Moet of wilt u opgenomen worden in een verpleeghuis? Wanneer u op de wachtlijst komt voor een verpleeg of verzorgingshuis krijgt een zgn. wachtstatus. Er zijn