Mijn missie:

Ik wens iedere mantelzorger een goede balans in zijn of haar leven toe, waarin u naast mantelzorger ook weer partner, ouder of kind kan zijn.

Hoe het begon

Als kind wist ik al vroeg wat ik wilde worden: zuster in het ziekenhuis!
Inderdaad heb ik mijn hart gevolgd; ik ben A Verpleegkundige geworden en ik heb in verschillende ziekenhuizen en als verpleegkundige in de wijk gewerkt.

Toen ik kinderen kreeg kwam ik in aanraking met schminken. Dit vond ik zo leuk, dat ik van mijn hobby mijn werk heb gemaakt en zo werd ik ondernemer. Jarenlang heb ik met veel passie en enthousiasme cursussen gegeven en een webshop gehad. 

Als mantelzorger werd ik van het kastje naar de muur gestuurd

In de loop van de tijd kwam mantelzorg voor mijn ouders op mijn pad. Ook in mijn naaste familiekring zie ik van heel dichtbij hoe zwaar het is om fulltime mantelzorger te zijn en hoe je leven langzaam steeds meer in het teken van mantelzorg kan komen te staan.

Ik heb zelf ervaren hoe ingewikkeld de regels zijn om professionele zorg in te zetten. Hoe moeilijk het is om mogelijkheden te vinden om verantwoord thuis te blijven wonen en hoe lastig het kan zijn om werk en mantelzorg te combineren.

Ik verdwaalde in alle regels en werd van het kastje naar de muur gestuurd als ik iets wilde regelen. Ik bedacht me toen hoe geweldig het zou zijn wanneer ik iemand kon bellen die weet wat er mogelijk is, waar je moet zijn en wat de regels zijn.

Inmiddels weet ik dat zo iemand bestaat; dat is een Mantelzorgmakelaar!
Wat had ik in die periode graag een Mantelzorgmakelaar gekend die mij hierbij had kunnen helpen en mij had kunnen wijzen op de mogelijkheden die er wél waren.

Als Mantelzorgmakelaar is het cirkeltje rond

Ik was al een tijdje op zoek naar nieuwe mogelijkheden omdat ik mijn webshop niet meer genoeg uitdaging vond. Mijn hart bleef toch bij de zorg liggen en ik wilde meer balans in mijn werk en privé. Ik werd meteen enthousiast toen het beroep van Mantelzorgmakelaar op mijn pad kwam en ik ben gestart met de post-hbo-opleiding voor Mantelzorgmakelaar. 
Als aanvulling hierop heb ik nog een cursus Verlies en Rouw gevolgd. In mijn werk kom ik vele vormen van verlies tegen en ik wilde hier graag meer van weten.

Het vak van Mantelzorgmakelaar is mij op het lijf geschreven; regelen zit in mijn genen en ik ben heel gedreven en vasthoudend in mijn werk. Een mantelzorger ben je vanuit je hart en het is vaak moeilijk om toe te geven dat je het even niet meer kan of weet; hoe fijn is het dan om deze mantelzorgers te kunnen helpen en iets te kunnen betekenen. Sinds januari 2021 ben ik werkzaam als zelfstandig Mantelzorgmakelaar & onafhankelijk Cliëntondersteuner.
Inmiddels heb ik al vele mantelzorgers mogen helpen en ondersteunen om hun weg te vinden in de zorg en regelgeving.

Bent u mantelzorger en spreekt dit u aan? Bel of mail mij gerust als u wilt weten wat ik voor u kan betekenen.

Saskia de Wit - Mantelzorgmakelaar

Heeft u vragen?

Neem direct contact
met mij op

Zorg er voor dat de mantelzorg
goed geregeld is!

Hulpmiddelen voor de mantelzorger

Kennisbank