Wat kan een mantelzorgmakelaar voor u doen?

Veel mensen kennen het beroep van mantelzorgmakelaar niet; toch kan een mantelzorgmakelaar een uitkomst zijn voor zowel de mantelzorger als voor degene voor wie u zorgt.

Doolhof van de zorg

In Nederland is de gezondheidszorg goed en er is veel mogelijk, maar de weg er naar toe is voor veel mensen heel ingewikkeld. De meeste mensen weten niet waar ze moeten zijn voor hulp en wat er allemaal mogelijk is. Een mantelzorgmakelaar weet dit wel en kan helpen de juiste hulp te krijgen.

Duidelijke uitleg

Veel van mijn klanten zijn al geholpen als ik ze uitleg wat er mogelijke is en hoe de zorg in Nederland georganiseerd is. Vooral mensen die die al te maken hebben met verschillende zorginstanties of over zijn gegaan naar de Wlz (Wet langdurige zorg) zijn het spoor vaak helemaal bijster.

Het kan enorm helpen als ik rustig uitleg hoe het in elkaar zit, wie wie is en wat de mogelijkheden nog meer zijn. Soms kan een persoonsgebonden budget een uitkomst zijn waardoor er meer mogelijkheden zijn en u zelf kunt kiezen welke zorgverlener of eventueel een familielid u in wil huren.

Welke wet valt de zorg onder?

In andere gevallen denken mensen dat ze een Wlz (Wet langdurige zorg) indicatie aan moeten vragen zodra er bijvoorbeeld de diagnose dementie is. De Wlz heeft grote gevolgen door bijvoorbeeld een inkomensafhankelijke eigen bijdragen. En zolang de zorgvraag nog niet groot is, is het vaak helemaal nog niet nodig en veel voordeliger om nog geen Wlz aan te vragen.

Een mantelzorgmakelaar is goed op de hoogte van alle regelgeving en de gevolgen van sommige regels. Het kan dus heel veel ellende besparen als u op tijd een mantelzorgmakelaar inschakelt.

Mantelzorg en werk

Veel mantelzorgers hebben naast de mantelzorgtaken ook nog een betaalde baan. De combinatie van zorg en werken kan heel zwaar zijn en leiden tot overbelasting.
Een mantelzorgmakelaar weet wat er mogelijk is om enerzijds in de werksituatie dingen aan te passen of welke mogelijkheden er zijn voor verlof en anderzijds kan er gekeken worden wat er mogelijk is om ontlast te worden in de mantelzorgtaken.
Zo kan overbelasting én ziekteverzuim voorkomen worden.

Overnemen regeltaken

Als mantelzorger heeft u het vaak al druk genoeg met de zorg voor uw naaste en eventueel nog uw werk en zorg voor uw eigen gezin. Juist al die telefoontjes en dingen regelen, van het kastje naar de muur gestuurd worden is er meestal teveel aan.
Hoe fijn zou het zijn als iemand dat over kan nemen! Als mantelzorgmakelaar kan ik dit inderdaad van u overnemen en ik rust niet voor het goed geregeld is!

Spreekt dit u aan en wilt weten wat ik als mantelmakelaar voor u kan doen?
Bel of mail gerust vrijblijvend om te overleggen en samen te kijken naar de mogelijkheden.

Saskia de Wit - Mantelzorgmakelaar

Heeft u vragen?

Neem direct contact
met mij op

Kennisbank